Speciální výstava Dessau

Minulou neděli 15.7 jsme se s Aggou a Anitkou zúčastnili speciální výstavy saarloosů v Německém Dessau – Neeken. Vystavovalo se 45 saarloosů takže všude spousta krásných psů :)

Anitka se vystavovala v nejvíce zastoupené třídě otevřené a měla velmi silnou a kvalitní konkurenci kde i přes to, že výstavování není její oblíbená disciplína skončila s moc krásným posudkem – rozhodčí chválil její pohyb a sytou barvu srsti (její krása prý nemůže tolik vyniknout kvůli jejímu odporu k vystavování) získala hodnocení VD a krásné 4 místo z celkových 8. Vítězka Mona Leila byla opravdu moc krásná a velmi přátelská fenka.
Na druhou stranu Agga je výstavní profík a na této náročné výstavě to dokázal. V konkurenci těch nejlepších z nejlepších (tzn. šampionů) získal známkou Výbornou a umístil se na druhém místě – stříbrný. Bylo vidět, že se pan rozhodčí Wibier dlouho rozhoduje, ale nakonec dal přednost Johnu Lokimu, který si vítězství opravdu zasloužil. Také moc gratulujeme.

Pro nás to byla na nějakou dobu poslední výstava a musím říct, že chvilkama byla až pekelně náročná hlavně kvůli příšernému vedru. Ráno jsme vyráželi před 7 a domů jsme se vrátili až kolem půlnoci. Měla jsem ale radost, že se za námi přijela podívat i naše Bria Moon i když to s paničkou také neměly úplný kousek a ještě ke všemu si zajely o 100 km. Každopádně akce to byla moc povedená pan rozhodčí byl velmi pečlivý a každé své rozhodnutí několikrát promyslel :) moc děkuji organizátorům za tak podařenou akci